DE ZURE BOM

ONTBIJT & LUNCH

DE KANTINE VAN HET GOEDE LEVEN
 

..oftewel De Zure Bom! Deze eigenwijze zaak is gevestigd in de kas op het terrein van Weelde. Een grote open ruimte waar je het zonlicht direct op je gezicht voelt vallen.   

Bij de Zure Bom geen vast menu maar dagelijks wisselende gerechten die aansluiten bij het seizoen en het aanbod. Gouden klassiekers, veganistische ontdekkingen en goede koffie. Een beter ontbijt of een betere lunch kun je je niet wensen!


OPENINGSTIJDEN

Woensdag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00.

 

RESERVEREN

Reserveren is niet verplicht maar kan aan de rechterkant van de website

Let op: inloop is mogelijk, maar als je zeker wilt zijn boek je vantevoren! 

MEER WETEN?

Bekijk de website van de Zure Bom of volg hen op instagram!

INTERVIEW: DE ZURE BOM

We spraken met Puck, Sander en Sasha van De Zure Bom, de lunchkantine van het goede leven op het terrein van Weelde. We wilden graag iets meer te wetenkomen over dit prachtige stukje van ons land.

Het ontstaan van De Zure Bom was eigenlijk gewoon puur toeval. Een deel van het huidige team werkte samen in een bakkerij, waar Sander, later ook onderdeel van het team, ook vaak over de vloer kwam. We fantaseerden er wel eens over hoe we het zelf veel beter zouden kunnen, maar concrete plannen waren er niet. Toen hoorden we dat Kim en Kelly, goede vriendinnen van ons, dit prachtige terrein in handen hadden gekregen, 1 plus 1 is 2 en van het één kwam het ander. We dachten ´Fuck it, we gaan het gewoon doen´. En voor we het wisten werd alles werkelijkheid, wat onszelf toen eerlijk gezegd nog het meest verbaasde.

En waar die naam vandaan komt? Toen we hem moesten verzinnen hebben we veel gebakkeleid. Het moest niet te pretentieus zijn, Nederlandstalig, en er moest een beetje humor in zitten. Eerdere namen die de revue passeerden waren bijvoorbeeld ´Bingo´ en ´Cornichon´, maar uiteindelijk zijn we toch voor De Zure Bom gegaan.

En misschien een primeur: we zijn bezig met een project in Frankrijk, en dat gaat wel ´Cornichon’ heten. Zo zie je maar weer: niets is voor niets. Maar hierover later meer.

Ook een interessant feitje: De Zure Bom heeft ook een kleine galerie. Alle leden van het team hebben een creatieve achtergrond. Ook hebben we veel vrienden die mooie dingen maken. En we hebben de perfecte ruimte er voor. Maandelijks kun je bij ons een tentoonstelling van een andere kunstenaar zien. Deze maand is dat Merijn Haenen.

Op de vraag waarom iedereen deze zomer naar de Zure Bom moet komen kregen we een mooie waslijst aan redenen: ¨We hebben gewoon het fijnste terras van Rotterdam deze zomer. We hebben mooie zon- en mooie schaduwplekken, er is genoeg ruimte dus mensen kunnen op een veilige afstand van elkaar zitten, je bent lekker de stad uit, en natuurlijk hebben we enorm veel lekker lekkere drankjes en goed eten. Als je niet op vakantie gaat zou ik zeker hier naartoe komen!

WAAR WEELDE IS, IS  EEN WEG

Marconistraat 39

3029 AG Rotterdam

WEELDE OPENINGSTIJDEN

wo — do: 10.00 - 23:00

vrij — za: 10:00 - 01:00

zo:            10:00 - 23:00

CONTACT

info@weelderotterdam.nl

+31 6 22723750

WEELDE JE MEER?

  • Facebook
  • Instagram

NIEUWSBRIEF

WEELDE_RGB_logo_wit_300.png