DE ZURE BOM

Welkom bij De Zure Bom, de kantine voor het goede leven. Opgezet door vrienden die van genieten en lekker eten houden. Wij hopen door ons menu, wat beïnvloed wordt door het seizoen, restproducten en vergeten groenten te blijven verassen. Je kan bij ons naast ontbijt, lunch en zoet altijd terecht voor heerlijke filter koffie, natuurwijntjes en andere vakantie drankjes. 

 

OPENINGSTIJDEN

Donderdag t/m zondag 10:00 tot 18:00

RESERVEREN

Reserveren niet mogelijk. Wil je komen met meer meer dan 20 personen mail dan naar info@dezurebom.com 

MEER WETEN?

Bekijk de website van de Zure Bom of volg hen op Instagram!

MENU 

de zure bom menu
Menukaart de zure bom
Sander website 4.jpg
Sander website 2.jpg
117593631_3470322979686403_7072469176675
GET TO KNOW DE ZURE BOM

We spraken met Puck, Sander en Sasha van De Zure Bom, de lunchkantine van het goede leven op het terrein van Weelde. We wilden graag iets meer te weten komen over dit prachtige stukje van ons land.

Het ontstaan van De Zure Bom was eigenlijk gewoon puur toeval. Een deel van het huidige team werkte samen in een bakkerij, waar Sander, later ook onderdeel van het team, ook vaak over de vloer kwam. We fantaseerden er wel eens over hoe we het zelf veel beter zouden kunnen, maar concrete plannen waren er niet. Toen hoorden we dat Kim en Kelly, goede vriendinnen van ons, dit prachtige terrein in handen hadden gekregen, 1 plus 1 is 2 en van het één kwam het ander. We dachten ´Fuck it, we gaan het gewoon doen´. En voor we het wisten werd alles werkelijkheid, wat onszelf toen eerlijk gezegd nog het meest verbaasde.

En waar die naam vandaan komt? Toen we hem moesten verzinnen hebben we veel gebakkeleid. Het moest niet te pretentieus zijn, Nederlandstalig, en er moest een beetje humor in zitten. Eerdere namen die de revue passeerden waren bijvoorbeeld ´Bingo´ en ´Cornichon´, maar uiteindelijk zijn we toch voor De Zure Bom gegaan.

En misschien een primeur: we zijn bezig met een project in Frankrijk, en dat gaat wel ´Cornichon’ heten. Zo zie je maar weer: niets is voor niets. Maar hierover later meer.

Ook een interessant feitje: De Zure Bom heeft ook een kleine galerie. Alle leden van het team hebben een creatieve achtergrond. Ook hebben we veel vrienden die mooie dingen maken. En we hebben de perfecte ruimte er voor. Maandelijks kun je bij ons een tentoonstelling van een andere kunstenaar zien.

Op de vraag waarom iedereen deze zomer naar De Zure Bom moet komen kregen we een mooie waslijst aan redenen: ¨We hebben gewoon het fijnste terras van Rotterdam deze zomer. We hebben mooie zon- en mooie schaduwplekken, er is genoeg ruimte dus mensen kunnen op een veilige afstand van elkaar zitten, je bent lekker de stad uit, en natuurlijk hebben we enorm veel lekkere drankjes en goed eten. Als je niet op vakantie gaat zou ik zeker hier naartoe komen!