top of page

Bezoek het Landje van Ed! Op basis van foto’s uit fotograaf Ed van der Elskens fotoboek ´Avonturen op het Land´ is zijn thuisoord zo goed als mogelijk nagebootst. Alles ademt hier de sfeer van een creatieve vrijstaat die Ed van der Elsken rondom zijn eigen huis creëerde.


Het concept en de productie van Het landje van Ed is een samenwerking van het Nederlands Fotomuseum & Club K. Lees hier meer over de tentoonstelling over Ed van der Elsken bij het Nederlands Fotomuseum.

OP ONS LAND

LANDJE VAN ED

000032.JPG

The Performance Bar is een tot podium transformeerbare bar. De vaste stek zit aan de Boomgaardstraat 69 en is onderdeel van WORM. Maar deze zomer is het hele circus naar Weelde verhuist en is daar ´The Performance Barn´ ontstaan in een voormalige varkensstal, compleet met modderpoel en avonturentuin. Wat er allemaal precies gaat gebeuren is nog een verrassing, maar bereid je voor op absurditeit, chaos, ontroering & schatergelach, kortom: performance art van de bovenste plank! Lees hier meer over the Performance Bar.

THE PERFORMANCE BARN

performance barn.jpg

OPEN CALL KUNSTENAARS

Weelde is altijd op zoek naar kunstenaars die hun werk (voornamelijk buiteninstallaties) tentoon willen stellen op ons terrein. Er is veel open ruimte die artistieke input kan gebruiken.


Heb je een idee, of vragen? Stuur dan een mailtje naar productie@weelderotterdam.nl

Schermafbeelding 2019-06-21 om 15.02.13.
PARTNERS

Weelde werkt samen met:

 

Voedseltuin Rotterdam

Met behulp van vrijwilligers kweekt de Voedseltuin biologische groenten en fruit om de pakketten voor de cliënten van de Voedselbank in Rotterdam aan te vullen. Daarnaast is het een werkgelegenheidsproject voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt.

https://www.voedseltuin.com/

 

Stadsboswachter
Stadsboswachter Willem de Feijter is een specialist in urban forestry, een groene urbanist en creatief ondernemer met een passie voor natuur
.

https://www.facebook.com/stadsboswachter/

 

KlooiKlup
De Klooiklup is een bedrijf dat zich specialiseert in de aankleding en decoratie van festivals en op maat gemaakte concepten voor het vertier naast de muzikale programmering.

 

https://www.facebook.com/klooiklup/

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is een museum met aandacht voor allerlei vormen van fotografie en een eigen collectie. In samenwerking ontstond het Landje van Ed.

https://www.nederlandsfotomuseum.nl/

 

The Performance Bar
The Performance Bar is een een veranderend podium dat de grenzen vervaagd tussen café en theater, bar en podium, artiest en publiek. The Performance Bar host momenteel bij Weelde ´The Performance Barn´.

https://www.facebook.com/ThePerformanceBar/

 

De Zure Bom

De Zure Bom is de kantine op het terrein van Weelde. Je kunt hier van woensdag tot en met zondag terecht voor ontbijt en lunch.

https://www.facebook.com/dezurebom/

Paint and Pose

Marlous de Kiewit is een kunstenares die zicht specialiseert in muurschilderingen en illustraties. Veel van haar werken kenmerken zich door een sterk lijnenspel in zwart en wit, maar ze kan ook uit de voeten met andere technieken.

 

www.paintandpose.nl

 

Hempowerment

Hempowerment richt zich op de herintroductie van vezelhennep in onze maatschappij. Vezelhennep is een betaalbaar en duurzaam materiaal dat voor allerlei denkbare toepassingen gebruikt kan worden.

 

www.hempowerment.nl

 

Voyager Forge

Voyager Forge biedt op maat gemaakte keukenmessen. De messen worden handgemaakt van gerecycled materiaal.

 

https://www.facebook.com/pg/voyagerforge

bottom of page