PARKZICHT

Zoals de naam al doet vermoeden, heb je vanaf Parkzicht een uitkijk op de tuin van Weelde. Voordat het Parkzicht was zoals wij het nu kennen, heeft de ruimte  verschillende functies gehad.

 

Wietplantage

Rond 2006 werd er wiet verbouwd door de krakers die het pand destijds hebben bewoond. Een spoor uit deze tijd is nog terug te vinden op een muur van Parkzicht, een verhaal dat is neergezet door de krakers.

 

Van kippenhok naar kunstexpo

De ruimte  maakte vervolgens plaats voor een  kippenhok. Ook een herinnering aan het kippenverblijf is terug te vinden :namelijk het luikje waar de kippen naar buiten gingen. 


Rondrennende kippen hebben vervolgens plaatsgemaakt voor een cultureel centrum, het Parkzicht zoals wij haar nu kennen. In  de ruimte van Parkzicht bieden wij een fysiek platform aan kunstenaars en sprekers. 

Een terugkerend evenement is de VIAVIA Salon, waarin wij de samenwerking aangaan met een gastcurator die zorgt voor een thema met bijbehorende kunstenaars. Het werk van de kunstenaars wordt vertoond in de ruimte en blijft een maand te zien.

20190311-IMG_1631.jpg
IMG_8056.jpg