IMG_0984.jpg

RESTAURANT

RESTAURANT KUMZITS

Kumzits betekent kampvuur. Letterlijk, kom en zit bij het kampvuur. Maar het staat voor meer, namelijk samenkomen. Om te eten, te dansen, te zingen en om verhalen te delen.

Dat is Kumzits! Eten delen, samenkomen, plezier maken en verhalen vertellen. Met de houtoven als middelpunt van de keuken serveren we eten zonder opsmuk: hele bloemkolen uit de oven, gebrande aubergines, pita’s gevuld met buikspek en friet met amba-mayonaise. Geïnspireerd door onze reizen naar Beirut en Tel Aviv maar zoveel mogelijk gebruik makend van lokale producten.
 

Kumzits zal een snel wisselend menu hanteren maar er zullen altijd gevulde pita’s en hele groenten uit de houtoven op de menukaart staan. Daarnaast zullen er meerdere huisgemaakte limonades en cocktails op de kaart staan zoals een frambozen-jasmijn siroop of een rabarber-pandanblad cocktail.

 

Dus pak een stoel, kom zitten, en geniet van het mooie eten, fijne drank en vier de zomer op een plek alsof je op vakantie bent! Van 1 juni tot en met 30 september 2020 zal restaurant Kumzits onderdeel zijn van Weelde.

TIJDEN & MENU

Openingstijden zijn van woensdag t/m zondag, 17.00 - 23.00. Het menu volgt!

RESERVEREN

Reserveren is niet meer nodig!

 

GROEPEN

Ook groepen kunnen bij ons terecht, uiteraard op gepaste afstand. Van woensdag t/m zondag kun je bij ons reserveren via info@kumzitsrotterdam.nl. Mocht je liever een privé ruimte willen huren, mail dan naar event@weelderotterdam.nl.

Volg Kumzits ook op Instagram.

Schermafbeelding 2020-06-26 om 10.18.11.
INTERVIEW RESTAURANT KUMZITS 

Voor wie het nog niet wist: Kumzits is dé foodbar op het terrein van Weelde!

Sophia den Hartog, die Kumzits met compagnons Itshak Vanunu en Laurence van Bergeijk begon: Kumzits wordt (gedeeltelijk) gerund door hetzelfde team dat achter het Vroesenpaviljoen zit. Kumzits ontstond afgelopen winter toen we door het corona-virus meer tijd hadden om ons in een goed nieuw concept te verdiepen en mooie recepten samen te stellen. Weelde vroeg ons in die periode of wij hier tijdelijk een restaurant wilden runnen, en zo viel alles op zijn plek.

De naam Kumzits komt uit het Jiddisch en betekent letterlijk ´kom zitten´, maar staat ook voor ´kampvuur´. Een religieuze lading is er ook, maar die moet je niet te letterlijk nemen. De lading is er meer in de zin dat we mensen willen verbinden door middel van eten, zonder fratsen, gewoon vanuit onze roots, geïnspireerd door de Midden-Oosterse keuken.

Er zijn enorm veel kebabzaken en dergelijke in de stad, maar er is maar een minimaal aanbod aan kwalitatief goed Midden-Oosters eten. Met Kumzits willen we het gevoel creëren dat je echt in Tel Aviv bent. Dit betekent: eten zonder opsmuk; het gaat echt om het eten. Het moet gewoon rauw en goed doordacht zijn, en een feestje voor iedereen: van jong tot oud.

Ik denk dat de foodstijl past bij Weelde omdat je hier echt het idee hebt dat je op vakantie bent. Je komt hier echt voor een totaalbeleving, er zijn zoveel verschillende partijen die mooie dingen neerzetten en er is zoveel te beleven. Je komt hier voor het avontuur, en daar past deze food-stijl heel goed bij!

116669293_3440118789373489_5238465633708