openingstijden

wo — do: 10.00 - 23:00

vrij — za: 10:00 - tot gezellig

zo:            10:00 - 23:00

volg ons

  • Facebook
  • Instagram

RESTAURANT & BAR

RESTAURANT & BAR

 

Met zowel binnen als buiten zitplaatsen is Weelde een fijne plek om te dineren, te borrelen of een drankje te doen. Denk aan een variatie aan bieren, (natuur)wijnen en weelde specials drankjes. Elke woensdag is er een fixed 3-gangen menu voor 25 euro. De eerste 5 reserveringen krijgen een gratis welkomstdrankje. De andere dagen kan je a la carte bestellen. Klik hier voor het menu.

Openingstijden 

Van woensdag tot en met zondag, tussen 16u en 23u, kun je terecht voor borrel en diner. Vrijdag en zaterdag zijn we open tot in ieder geval middernacht en als het gezellig is gaan we gewoon nog even door. 

 

Reserveren

Laat ons weten voor welke datum je wilt reserveren, welk tijdstip je voorkeur heeft en met hoeveel personen je komt. 

reserveren@weelderotterdam.nl

0622723750

WEELDE TONGEN

 

Van oktober t/m maart beginnen we met de ´Weelde Tongen - Culinaire Maanden´, waarin we iedere maand een andere chef van topniveau uitnodigen om zijn visie bij ons uit te komen dragen. Zij stellen voor deze maand geheel naar eigen inzicht een menu samen.

 

EXPOSITIE
 

We like art, daarom wordt er met elke nieuwe maand ook een expositie geopend. Vier jonge talentvolle fotografen exposeren hun werk gemaakt tijdens hun residentie op Het landje van Ed bij Weelde.

SIL PEPPELENBOSCH // NOVEMBER

Voor de maand november stelde chef Sil Peppelenbosch een menu samen dat zich concentreert rond het thema ´De 7 Zondes´. Het menu zal bestaan uit 7 gerechten, waarbij bij ieder gerecht één product centraal staat dat we vandaag de dag te weinig gebruiken in de keuken: 7 keer zonde dus! Denk aan producten als rivierkreeften (een ware plaag in Nederland), maar ook aan groenten die als overschot uit onze supermarkten overblijven.

De gerechten hebben allemaal de grootte van een tussengerecht en zijn dus ideaal om te delen (of om lekker voor jezelf te houden). Ter afsluiting kun je kiezen uit twee desserts. Er wordt voornamelijk gekookt met lokale producten en de main focus zal op groenten liggen.

MENU

De gerechten zijn geïnspireerd door de keukens van het Midden-Oosten, maar worden bereid met een Hollandse twist! 

 

Klik hier om naar het gehele menu te gaan.

RESERVEREN

 

Laat hieronder weten voor welke datum je wilt reserveren, welk tijdstip je voorkeur heeft en met hoeveel personen je komt.

 

Stuur een e-mail naar

reserveren [a] weelderotterdam.nl

062272375

OLMO VAN DUIJN​ //  DECEMBER

 

Olmo van Duijn is bekend van zijn kunsten bij Kaapse Maria en Pele Surf Shack. Voor Weelde gaat hij het concept Izakaya Kamoka neerzetten. Late night asian sharing dinner. Een menu bestaande uit heel veel verschillende kleine gerechten die perfect zijn om te delen. Denk aan mushroom gyoza's,  aubergine miso glaze of sake brûlée. 

In Nederland zijn wij gewend om vroeg te eten, maar bij dit concept draait het om dat het lang kan doorgaan. Drankje, hapje, dansje en repeat. 

ALEXANDER WONG //  FEBRUARI

 

Februari 2020 staat in teken van het chinees nieuwjaar en dat is het moment dat Alexander de keuken van Weelde gaat overnemen. Wong is de zoon van eerstegeneratie-Chinezen. Hij groeide op in het Chinees restaurant van zijn ouders en dook daarna de professionele keuken in.

De chinese keuken is eigenlijk bijna even groot als de keuken van Europa. Alexander kiest daarom een aantal delen uit van China die op de kaart worden gezet. Ons is ingefluisterd dat zelfs de duizendjaren ei een plekje krijgt. 

MARNIX DE LANGE​ //  MAART

 

De tweede Marnix die een van de Weelde Tongen is geworden en gaat wel iets heel bijzonders doen. In deze maand worden eetbare schilderijen gemaakt. Chef Marnix letterlijk de mooiste kunstwerken direct live aan tafel, paar glazen wijn ertussen en je kunt genieten.

Marnix gelooft daarnaast ook dat eten uit de seizoenen & lokale natuur belangrijk is voor onze duurzame toekomst. Daarom oogst hij de biologische producten uit de natuur en maken hiermee Eetschilderijen.
 

MARNIX DE LANGE​ //  OKTOBER

 

Marnix Benschop heeft de eerste maand ingeluiden. Marnix heeft een niet mis te verstaan rijtje klinkende namen op zijn c.v. staan. Zo zette hij eerder Biergarten Rotterdam, The Suicide Club en Ayla culinair op de kaart. Ook stond hij als stagiair in de keukens van sterrenrestaurants als Noma in Kopenhagen en The Fat Duck Restaurant in Bray.

Voor Weelde zal Marnix een menu samenstellen geïnspireerd door het midden-oosten met een hollandse twist. Het overgrote deel van zijn gerechten zal vegetarisch zijn.

VORIGE WEELDE TONGEN

WEELDE_RGB_logo_wit_300.png