top of page

Gore tengels

Moestuin Weelde is de moestuin van Gore Tengels, links van de ingang bij Marconistraat 39. Het is een moestuin waar iedereen kan komen helpen en uitvalsbasis voor activiteiten, workshops en andere gekkigheid. Samen onderhouden we de moestuin. De oogst wordt gebruikt door de horeca op het terrein in ruil voor drankmuntjes (voor na het moestuinieren). Vrijwilligers mogen natuurlijk ook de oogst proeven en meenemen naar huis. Door op de tuin mee te helpen kan je leren over het verbouwen van groenten en even lekker buiten bezig zijn. Je kan ook voor de gezelligheid komen, of omdat het lekker weer is, even goede vrienden! Toch zullen we je altijd stimuleren om met je handen in de aarde te gaan, want er is niets heerlijkers dan onkruid wieden, even niet na te hoeven denken en te genieten van je Gore Tengels. Het enige wat wellicht in de buurt komt is het pilsje achteraf.

Meehelpen?

Vind je het leuk om ook je handen uit de mouwen te steken? Meehelpen kan elke vrijdag van 09:30 tot ongeveer 17:00, afhankelijk van het seizoen. In de winter gaan we soms wat eerder aan de borrel, in de zomer soms wat langer door! Iedereen kan komen helpen, groene vingers niet nodig. Als vrijwilliger help je op de moestuin met van alles en nog wat, afhankelijk van je voorkeur. Dat kan meer klussen zijn, of juist meer zaaien en onkruid wieden. Of een combinatie van dat alles. Als je het leuk vindt meer te leren over een onderwerp is daar ook de ruimte voor. Als je niet om te leren komt maar om lekker buiten bezig te zijn is dat even fijn!

 

DSCF0296.jpg

Zin om mee te helpen? Stuur een mail naar sofian@goretengels.nl, een bericht naar +31 614803843 of dm ons via Instagram op @Goretengels.

DSCF0100.jpg
DSCF0096.jpg
DSCF0093.jpg

foto's: @fennadejong

bottom of page